Slowly please

Slow Dating, 10 tips till dig som vill dejta långsamt

Slow Dating

”Jag har inte tid att dejta.”

… Nej. Du har visst tid att dejta. Alla har tid att dejta. Entreprenörer, politiker, läkare, advokater och maratonlöpare – alla har tid till dejting.

Det du inte har tid med är att dejta som en Duracell-kanin, med femton aktiva trådar på din telefon som pockar på din uppmärksamhet var femte minut. Du har inte tid att dejta fem olika personer samtidigt och du har definitivt inte tid att bygga en djupare romantisk relation med flera personer samtidigt. Samtidigt som du också tar hand om dina vänskapsrelationer, din kropp, ditt sinne och ditt arbete… och din hund… och ditt Instagramflöde… Jag skulle kunna fortsätta.

Som alla dekadenta, roliga och lite ohälsosamma saker, lider de senaste årens dejtingfrenesi mot sitt slut. Vi hade en kul tid med ett smörgåsbord av alternativ, och vi har sålt vårt personliga varumärke med alla våra olika förtjusande, udda facetter till höger och vänster. Men den spännande känslan av att ha en massa att välja på, stjälper faktiskt mer än den hjälper. Och gräset är inte grönare där borta, det är grönast här, där vi vattnar.

Och det är därför vi vet att dejting måste gå långsamt. Djupt andetag in. Långt andetag ut. Säg det med oss: långsam. Dejting.

Det är din själs absoluta inre önskan. Att sakta ner saker.

Som matchmaker hör vi ofta “jag träffar så många människor, jag har varit på minst 50 dejter under det senaste året och jag har fortfarande inte hittat ‘the one’!”

Det är precis där problemet ligger.

Ta det lugnt. Sakta ned. 

Det är lite obehagligt i början, att sakta ned. Tankarna tar genast över: ”Tänk om jag känner mig tom inuti? Vad händer om jag blir uttråkad? Dejting handlar om ju fler jag träffar ju högre sannolikhet för ett positivt utfall.” Ja, det kan verka contra-intuitivt att låta saker gå långsamt, men det fungerar.

Riktig connection är långsam, den är djup och den får oss att släppa allt annat och vara helt närvarande med en annan person.

Och eftersom du är här och har läst såhär långt så är du redo för just det här.

 

10 matchmakertips om hur man kan dejta långsamt

Här är våra 10 matchmakertips om hur man kan dejta långsamt (det är en lång lista eftersom långsamt och långt går bra ihop):

  1. dra ned på online-grejerna. För vissa rekommenderar vi en total digital detox, men för andra handlar det om att vara mer medveten om vilka webbplatser du använder, hur du använder dem och hur mycket tid du vill lägga på dem.
  2. Connecta med dig själv. Tänk på din energi, andra människor omkring dig känner det, du har många olika energinivåer men någonstans i mitten är kärnan av vem du är. Gör vad du behöver göra för att komma i kontakt med den.
  3. Om du känner att rusar fram. Om du känner dig matt. Stanna upp och andas.Innan du träffar någon, se till att du har en liten stund åt dig själv. Så till exempel, gå inte direkt från ditt sista möte på dagen till din första dejt. Andas lite och landa i en närvaro med dig själv först.
  4. Connecta med riktiga människor – behandla alla människor online och offline som riktiga människor. Med varje person du möter, oavsett om det finns en gnista eller inte, gör det till ett möte värt att ha – vad kan du ge den här personen. 
  5. Tillbringa kvalitetstid med människor i ditt liv som du älskar. 
  6. Utnyttja ditt nätverk: be om hjälp (ja, du läste rätt!). Gå till några vänner som kan vara bra matchmakers och fråga om det finns någon i deras nätverk som de kan presentera dig för – kanske det är en match, kanske får du en ny vän.
  7. Låt relationen ta lite tid. Istället för att förvänta dig allt på en gång, lämna något åt morgondagen. Om du träffar någon en gång och det känns bra men du känner en brist på kemi – träffa dem igen. Ibland behöver vi lite tid.
  8. Se andra och tillåt dig att bli sedd. Ok, så du är connectad till dig själv öppen för att dela, men kom också ihåg att ge din partner utrymme att bli sedd. De kanske inte har läst den här bloggen, så led dem till ett säkert space där de känner sig bekväma nog att öppna upp.
  9. Var inte rädd för tystnad, använd den som en möjlighet att connecta – skapa ögonkontakt, le och andas.
  10. Lägg märke till hur du känner dig när du pratar med personen framför dig, känner du dig lugn? Upphetsad? Stressad? Ingenting? Notera vad som händer inom dig.

Som med all detox kan det i början lämna oss ensamma, tomma, i längtan efter nästa “fix” och med en bristande känsla av syfte. Men tids nog kommer du känna dig mycket bättre, friskare, närmare dig själv, närmare ditt syfte och närmare kärlek.

For tips on slow dating in english, click here.

Posted on