video date

Kärlek i Coronans tid

Slow dating offline och online

Ja, vi vet, det kan kännas som om det finns så många viktigare saker att tänka på i dessa tider, än dejting. Men vi vill ändå påstå att det som gör varje tuff tid i livet till mer uthärdlig är; hur mycket kärlek vi känner, upplever och delar. Är kärlek och relationer kanske det viktigaste vi har just nu? 

Vi på Lemarc Thomas matchmaking är ju som bekant helt offline och det finns en grundtanke bakom det: för att med en långsam, fokuserad approch så connectar vi lättare, mer och djupare. Men om face-to-face försvinner för en stund då? Ja, då får vi anpassa oss. Alternativen är få: isolera oss eller anpassa oss. Det första är inget kul alls, så därför kommer vi att anpassa oss. Men inte hur som helst! Nej, vi vill utmana dig att använda tekniken som annars biter oss i r*mpan oftare än inte, till att nu connecta med människor. Nya människor.

Med det sagt vill vi dela med oss av våra tips kring hur du kan fortsätta slow dejta, online men offline – via videochatt. 

Och innan du tillåter hjärnan att döma ut det här totalt, så föreställ dig hur du gör ditt hem varmt och mysigt, kanske kommer överens med din dejt över sms vad ni ska äta (kanske har du en paradrätt som du kan dela recept på och ni äter samma sak?), vilken musik som lågt ska spelas i bakgrunden osv… och låt fantasin flöda! Tänk dig själv hur fint det kan bli. 2020 har vi egentligen kunskapen att skapa dessa fina möten, så prova. Skulle det bli väldigt obekvämt så har du i alla fall en fantastisk bra post-Corona-historia till dina memoarer.

Vi har satt ihop en guide till hur vi rekommenderar våra klienter att slow dejta via video-chat under Corona-tider.
Om du är i karantän (om anser dig frisk och vill ses face-to-face är det givetvis upp till dig).

  • Glöm inte bort the essentials: bara för att livet nu går långsammare och du tycker att du spenderar mycket tid hemma så betyder det inte att du ska hoppa in i ett möte utan att landa lite innan. Precis som vanligt så rekommenderar vi 5-10 min meditation, andning eller fullkomlig tystnad innan du träffar en ny person.
  • Avsätt tid innan: om du och en person väljer att ha er första dejt via Video-chat så avsätt tid för allas trevnad. T ex ”Hej, ska vi ses på fredag kl 16.00 i en timme på Facetime?”.
  • Connection: igen, lättaste sättet att connecta med andra är att själv känna sig connectad så se till att skapa en atmosfär runt dig som du trivs i och som du känner dig bekväm i. Känn lyxen av att faktiskt kunna sitta hemma i ditt trygga vardagsrum men connecta med någon helt ny människa! Tänd ljus, förbered kaffe/the, kanske någon kaka… eller ett glas vin. Låt alla sinnen få ta plats.
  • Om det känns krystat: det kan ändå kännas märkligt att sitta och tala med en skärm så tillåt er båda att verkligen landa innan ni börjar döma ut den andre –
    Skulle samtalet ha svårt att flyta på p g a att det är så tyst runt er eller så, så ladda ner appen ComeCloser eller 36 Questions to fall in Love innan och föreslå att ni kör lite frågor för att lära känna varandra!
  • Långsamt betyder långsamt: bara för att du inte träffar lika mycket folk som vanligt, så betyder det inte att vi rekommenderar en handfull dejter i veckan, utan håll intrycken nere!

Offline, online: stäng av notifikationer på datorn/mobilen så dessa inte poppar upp under dejten. Se till att du är helt offline när du är online!

Mikaela Berg

Posted on